Salát z krevet s omáčkou z papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z krevet s omáčkou z papriky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52583 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Kapary |
12 ks | Krevety tygří |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar z humrů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 436,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Fazolové lusky zelené, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar z humrů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z krevet s omáčkou z papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozkrájíme je na drobné kostičky. Oloupeme stroužek česneku a šalotku a nasekáme nadrobno. |
2 | V kastrolu si rozehřejeme polovinu olivového oleje a vhodíme na něj šalotku, česnek a nakrájené papriky. Všechnu zeleninu podusíme a zalijeme ji humrovým vývarem. Přisypeme sůl, černý pepř a cayenský pepř. Přikryjeme kastrol pokličkou a dusíme zeleninu ještě 20 minut. |
3 | Opláchneme si fazolové lusky, odkrájíme z nich oba konce a také hřbetní vlákno, pokud je silnější a tužší. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vhodíme do ní fazolky. Vaříme je 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak z nich scedíme vodu a na sítu je necháme okapat. |
4 | Připravíme si paprikovou omáčku. Podušené papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Rozmixovanou paprikovou směs ještě prolisujeme přes síto. Osolíme ji a opepříme a přidáme balsamico ocet. Odložíme stranou a necháme vychladnout. |
5 | Krevety rozřízneme a odstraníme z nich střívko. |
6 | Na pánev si vlijeme zbylý olej. Oloupeme druhý stroužek česneku, vhodíme ho na pánev a orestujeme dozlatova. Pak ho vyndáme a vložíme na pánev půlky krevet, umístíme je krunýřem dolů a rychle orestujeme. Pak je obrátíme, ztlumíme plamen a dorestujeme je. |
7 | Paprikovou omáčkou vlijeme do mixéru a všleháme do ní smetanu. |
8 | Na talíře rozložíme krevety a fazolky a přelijeme je paprikovou omáčkou. Nakonec posypeme kapary a podáváme. |
Poznámka
Místo krevet můžeme do salátu použít plátky mořského ďasa.