Recept

Salát z krevet s omáčkou z papriky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52583
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
200 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Kapary
12 ks Krevety tygří
5 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
1 l Voda pitná
200 ml Vývar z humrů

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 003kJ
6% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
31% Sodík 626 mg
17% Bílkoviny 10 g

Salát z krevet s omáčkou z papriky postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozkrájíme je na drobné kostičky. Oloupeme stroužek česneku a šalotku a nasekáme nadrobno.

2

V kastrolu si rozehřejeme polovinu olivového oleje a vhodíme na něj šalotku, česnek a nakrájené papriky. Všechnu zeleninu podusíme a zalijeme ji humrovým vývarem. Přisypeme sůl, černý pepř a cayenský pepř. Přikryjeme kastrol pokličkou a dusíme zeleninu ještě 20 minut.

3

Opláchneme si fazolové lusky, odkrájíme z nich oba konce a také hřbetní vlákno, pokud je silnější a tužší. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vhodíme do ní fazolky. Vaříme je 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak z nich scedíme vodu a na sítu je necháme okapat.

4

Připravíme si paprikovou omáčku. Podušené papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Rozmixovanou paprikovou směs ještě prolisujeme přes síto. Osolíme ji a opepříme a přidáme balsamico ocet. Odložíme stranou a necháme vychladnout.

5

Krevety rozřízneme a odstraníme z nich střívko.

6

Na pánev si vlijeme zbylý olej. Oloupeme druhý stroužek česneku, vhodíme ho na pánev a orestujeme dozlatova. Pak ho vyndáme a vložíme na pánev půlky krevet, umístíme je krunýřem dolů a rychle orestujeme. Pak je obrátíme, ztlumíme plamen a dorestujeme je.

7

Paprikovou omáčkou vlijeme do mixéru a všleháme do ní smetanu.

8

Na talíře rozložíme krevety a fazolky a přelijeme je paprikovou omáčkou. Nakonec posypeme kapary a podáváme.

Poznámka

Místo krevet můžeme do salátu použít plátky mořského ďasa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept