Recept

Salát z pečené červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52592
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1,5 kg Červená řepa
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Ořechy lískové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
11% Sacharidy 41 g
36% Tuky 27 g
25% Sodík 495 mg
18% Bílkoviny 10 g

Salát z pečené červené řepy postup přípravy receptu:

1

Malé červené řepy opereme, kartáčkem dobře očistíme a odkrojíme kořínky. Jsou-li řepy s natí, odkrojíme ji, dobře opereme a odložíme. Řepy potřené olivovým olejem dáme do pekáče, zakryjeme a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme 30-45 minut. Když řepy změknou, vyjmeme je z trouby, necháme vychladnout, potom je oloupeme. Oloupané řepy rozkrojíme podél, osolíme je a podle chuti opepříme.

2

Mezitím nasekáme čerstvý kopr a opražíme a nahrubo posekáme lískové oříšky.

3

Očištěnou nať asi 1 minutu restujeme na lžíci másla ve větší pánvi. Změklé listy vyjmeme, odložíme, do pánve přilijeme ocet balsamico, všleháme zbytek másla a směs uvedeme do varu. Přidáme řepy a vše spolu mícháme, až se na řepách vytvoří hustá lesklá vrstva. Vychladlé řepy rozdělíme do misek, podle chuti přisolíme a připepříme, ozdobíme orestovanou natí a posypeme koprem a praženými oříšky.

4

Salát servírujeme přelitý zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept