Salát z pečené červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečené červené řepy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52592 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1,5 kg | Červená řepa |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Ořechy lískové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Kopr čerstvý, Ořechy lískové, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečené červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Malé červené řepy opereme, kartáčkem dobře očistíme a odkrojíme kořínky. Jsou-li řepy s natí, odkrojíme ji, dobře opereme a odložíme. Řepy potřené olivovým olejem dáme do pekáče, zakryjeme a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme 30-45 minut. Když řepy změknou, vyjmeme je z trouby, necháme vychladnout, potom je oloupeme. Oloupané řepy rozkrojíme podél, osolíme je a podle chuti opepříme. |
2 | Mezitím nasekáme čerstvý kopr a opražíme a nahrubo posekáme lískové oříšky. |
3 | Očištěnou nať asi 1 minutu restujeme na lžíci másla ve větší pánvi. Změklé listy vyjmeme, odložíme, do pánve přilijeme ocet balsamico, všleháme zbytek másla a směs uvedeme do varu. Přidáme řepy a vše spolu mícháme, až se na řepách vytvoří hustá lesklá vrstva. Vychladlé řepy rozdělíme do misek, podle chuti přisolíme a připepříme, ozdobíme orestovanou natí a posypeme koprem a praženými oříšky. |
4 | Salát servírujeme přelitý zakysanou smetanou. |