Recept

Salát z mořských živočichů po asijsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52593

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
100 g Krevety tygří - loupané
1 ks Mango
250 g Mušle slávky
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
50 g Petržel - nať
1 ks Pomeranče
1 ks Pórek
1 ks Salát hlávkový
150 g Sépie
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
11% Sacharidy 39 g
15% Tuky 11 g
25% Sodík 495 mg
42% Bílkoviny 24 g

Salát z mořských živočichů po asijsku postup přípravy receptu:

1

Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé listy. Pokrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které rozkrájíme na nudličky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a pórek v ní krátce povaříme. Potom scedíme vodu, pórek zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

2

Fenykl opláchneme a rozdělíme na poloviny. Košťál z fenyklu odstraníme a zbytek pokrájíme na drobné nudličky.

3

Omyjeme a oloupeme mango. Od pecky okrájíme dužninu a rozkrájíme ji na nudličky.

4

Papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme papriku nadrobno.

5

Do větší misky vsypeme uvařený pórek, nakrájený fenykl, papriku a mango. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a přelijeme s ní směs v misce. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme.

6

Očistíme kartáčkem mušle. Do hrnce vlijeme víno a do něj dáme očištěné mušle. Vaříme je, dokud se neotevřou. Potom z jednotlivých lastur mušlí vybereme maso. Promícháme je s předvařenými krevetami a sépiemi.

7

Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Na pánev vlijeme olej a rozpálíme, přidáme nasekaný česnek a vložíme na něj mořské plody, které krátce orestujeme. Potom je osolíme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Zasypeme nasekanou petrželkou.

8

Mořské plody přidáme k zeleninové směsi v misce a promícháme. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.

9

Na talíře rozložíme omyté salátové listy a salát servírujeme na ně.

Poznámka

Jemnější variantu salátu můžeme připravit z langust, svatojakubských mušlí nebo podušených ústřic.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz