Maliny zapečené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maliny zapečené se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52596 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
500 g | Maliny |
50 g | Mandle |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 253,9mg |
Draslík | 293,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Mandle, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maliny zapečené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté maliny necháme okapat, poté vložíme do zapékací mísy. Spařené mandle oloupeme a nasekáme nadrobno. V míse rozšleháme žloutky s cukrem, přidáme mandle a promícháme. |
2 | Smetanu svaříme a za stálého míchání malým pramínkem zašleháme do žloutků. Směsí přelijeme maliny a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut. |