Jednoduchý recept

Telecí krokety smažené (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 526
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
75 g Máslo čerstvé
75 ml Mléko polotučné
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
150 ml Olej rostlinný
1 g Pepř černý mletý
75 g Strouhanka
25 g Sůl
750 g Telecí plec
60 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 834kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 11 g
55% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Telecí krokety smažené (minutka) postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme, v mírně osolené vodě je uvaříme do poloměkka a vychladlé najemno umeleme.

2

Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle dorůžova. Zasypeme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a vývarem z telecího masa a přidáme koření. Za stálého prošlehávání připravíme hustší hladkou bílou omáčku (bešamel). Vaříme ji nejméně 10 minut.

3

Do omáčky přidáme mleté maso, za občasného promíchání zvolna ještě 10 minut vaříme a potom přidáme strouhanku. Směs necháme vychladnout.

4

Do vychladlé směsi zamícháme syrová vejce, přisolíme ji a tvarujeme z ní malé oválné nebo obdélníčkové krokety (1 větší nebo 2 menší na porci).

5

Každou kroketu obalíme obvyklým způsobem v trojobalu a v horkém oleji je smažíme do zlatavé barvy.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept