Jednoduchý recept

Medová kolečka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 39 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 52604

Ingredience

1 kávová lžička Badyán
100 g Cukr moučkový
200 g Džem rybízový
1 kávová lžička Hřebíček mletý
50 g Med včelí
50 g Máslo čerstvé
150 g Poleva citronová
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 486kJ
16% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 170 mg
3% Bílkoviny 2 g

Medová kolečka postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce s 1 litrem vody ponoříme misku, ve které rozehřejeme med, přidáme cukr, máslo a vše dohladka rozmícháme. Misku s teplou směsí odstavíme z vodní lázně, přidáme mletou skořicí, mletý badyán, mletý hřebíček, špetku zázvoru, jedlou sodu a vejce. Směs mícháme dohladka, postupně přidáváme hladkou mouku a vypracujeme hladké, vláčné těsto.

2

Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm, formičkou vykrojíme kolečka o průměru asi 5-6 cm.

3

Kolečka dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 10-14minut.

4

Upečená kolečka necháme vychladnout, poté jednu polovinu koleček potřeme pikantním džemem z černého rybízu. Kolečka slepíme, polijeme je citrónovou polevou a po zatuhnutí podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept