Salát z čekanky s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čekanky s nivou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52605 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
80 g | Hroznové víno |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 260,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hroznové víno, Sýr Niva (Rokfór), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čekanky s nivou postup přípravy receptu:
1 | Z čekanky odstraníme vrchní listy, odřízneme spodní část, poté nakrájíme na silnější nudličky. Hroznové víno obereme, opláchneme a necháme okapat. Nivu nakrájíme na menší kostičky. |
2 | Na zálivku promícháme dohladka hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. |
3 | V míse promícháme čekanku se sýrem, hroznovým vínem a přelijeme zálivkou. |