Jednoduchý recept

Salát z krevet s brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52610
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
300 g Brokolice
0,5 ks Citrony
0,5 ks Feferony
250 g Krevety tygří - loupané
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na zálivku
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 542kJ
3% Sacharidy 12 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 342 mg
34% Bílkoviny 19 g

Salát z krevet s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Brokolici rozebereme na růžičky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Brokolici vaříme, dokud není na skus. Potom ji scedíme a zchladíme studenou vodou.

2

Nadrobno nasekáme feferonku a smícháme ji s převařenými krevetami. Krevety zakapeme šťávou z jednoho citronu.

3

Připravíme zálivku. V misce smícháme ocet, olej a smetanu. Osolíme a opepříme ji. Do mísy vložíme krevety, brokolici a přelijeme zálivkou.

4

Do hrnku vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní vejce natvrdo. Zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Cherry rajčata rozpůlíme.

5

Salát obložíme uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a pokrájenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept