Zapečená rajčata s parmezánovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata s parmezánovou drobenkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52614 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
15 g | Bazalka |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
10 g | Olej olivový extra panenský |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 379,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčata s parmezánovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na kostičky, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. |
2 | Rajčata zalijeme olejem, zakapeme octem, osolíme, promícháme a nasypeme do zapékací misky. |
3 | Smícháme parmezán s moukou, přidáme měkké máslo a promícháme, až vznikne drobivé těsto. Rajčata posypeme bazalkou, zasypeme drobivým parmezánovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. |
4 | Pokrm necháme částečně vychladnout, rozdělíme na dva talíře a podáváme jako teplý předkrm. |
Máme rajčata velice rádi