Recept

Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52617

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
100 g Okurka salátová
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Comté
0,3 kávová lžička Sůl
Na šlehačku
1 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř černý mletý
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 ks Ztužovač šlehačky
Na lívanečky
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
70 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 709kJ
10% Sacharidy 36 g
60% Tuky 45 g
24% Sodík 489 mg
46% Bílkoviny 26 g

Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do smetany vložíme opláchnuté a okapané lístky máty, přivedeme k varu a odstavíme. Po vychladnutí necháme vychladit v chladničce

2

Lívanečky připravíme smícháním rozšlehaného žloutku s cukrem, moukou, kypřicím práškem, mlékem, solí a pevným sněhem z bílku. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

3

Okurku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky. Ze smetany odstraníme mátu a ušleháme se ztužovačem, solí a pepřem.

4

Na lívanečky položíme střídavě plátky okurky, sýra a šlehačku. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept