Recept

Jablka v županu s ovocno-zeleninovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52622
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

20 g Cukr krupice
1 ks Jablka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
Na těsto
40 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
40 g Máslo čerstvé
150 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na směs
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Máta
4 ks Meruňky sušené
300 g Mrkev kořen
1 ks Paprika červená
1 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
23% Sacharidy 82 g
244% Tuky 183 g
4% Sodík 83 mg
15% Bílkoviny 9 g

Jablka v županu s ovocno-zeleninovou směsí postup přípravy receptu:

1

Těsto: V rendlíku rozpustíme máslo. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme máslo, mouku, kypřicí prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.

2

Směs: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a překrojíme je. Sušené meruňky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Papriku očistíme, vykrojíme z ní semena a papriku nakrájíme na proužky. Do mixéru vsypeme mrkev, jablko, sušené meruňky, papriku, lístky máty a rozmixujeme. Do směsi vmícháme dílky pomeranče a zakapeme citronovou šťávou.

3

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. Každý kousek z jednoho jablka obalíme v připraveném těstu a obalíme v krupicovém cukru, který jsme promíchali s pepřem. Těsto klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 30 minut.

4

Jablka v těstíčku podáváme s rozmixovanou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept