Chřest s ochucenou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s ochucenou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52624 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Chřest bílý |
15 g | Hořčice |
10 g | Paprika mletá sladká |
60 g | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 420,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s ochucenou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, oškrábeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Poté chřest scedíme a necháme okapat. Do misky nalijeme smetanu, ochutíme hořčicí, solí a vyšleháme. Chřest upravíme na talířky, doplníme ochucenou smetanou a posypeme mletou paprikou. |
2 | Podáváme jako teplý předkrm. |