Recept

Uzená pečeně sváteční

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5263
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
1 ks Nové koření celé
1 ks Petržel kořen
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
60 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
600 g Telecí kýta
800 g Uzená vepřová krkovička
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 503kJ
2% Sacharidy 7 g
166% Tuky 124 g
26% Sodík 514 mg
79% Bílkoviny 45 g

Uzená pečeně sváteční postup přípravy receptu:

1

Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale nesmíme dokrojit, aby nám zůstal kus vcelku.

2

Mezi každé 2 plátky vsuneme 1 naklepaný a slaninou protkaný telecí nebo hovězí řízek. Vše dobře svážeme provázkem, aby nám maso drželo vcelku.

3

Vložíme se zeleninou a kořením (4 kuličky nového koření,2 bobkové listy, 2 špetky muškátového květu) na pekáč do rozpáleného tuku a pečeme.

4

Nakonec přecedíme šťávu a zahustíme lžící mouky.

5

Podáváme s rýží či těstovinami a čerstvým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept