Uzená pečeně sváteční - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená pečeně sváteční
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5263 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Nové koření celé |
1 ks | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
800 g | Uzená vepřová krkovička |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 96,6mg |
Draslík | 681,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená pečeně sváteční postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale nesmíme dokrojit, aby nám zůstal kus vcelku. |
2 | Mezi každé 2 plátky vsuneme 1 naklepaný a slaninou protkaný telecí nebo hovězí řízek. Vše dobře svážeme provázkem, aby nám maso drželo vcelku. |
3 | Vložíme se zeleninou a kořením (4 kuličky nového koření,2 bobkové listy, 2 špetky muškátového květu) na pekáč do rozpáleného tuku a pečeme. |
4 | Nakonec přecedíme šťávu a zahustíme lžící mouky. |
5 | Podáváme s rýží či těstovinami a čerstvým salátem. |