Jednoduchý recept

Kostky z telecí kýty s marsalou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52633

Ingredience

30 g Mandle
3 polévková lžíce Mouka mandlová
70 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Telecí kýta
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na omáčku
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 163kJ
2% Sacharidy 6 g
86% Tuky 64 g
21% Sodík 419 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kostky z telecí kýty s marsalou postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.

2

V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

3

Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept