Dušená mrkev se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev se zázvorem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52639 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
70 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 41,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Zázvor a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme najemno. Směs spolu s hrozinkami vložíme na rozehřáté máslo a za občasného míchání dusíme pod poklicí. Zhruba po 30 minutách vmícháme smetanu, necháme prohřát a podáváme. |