Jednoduchý recept

Sekaná pečeně z telecího a vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5264

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso libové
2 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 25 g
20% Sodík 395 mg
69% Bílkoviny 39 g

Sekaná pečeně z telecího a vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Telecí i vepřové maso očistíme, omyjeme, a rozkrájíme na menší kousky. Umeleme ho s namočenými a vymačkanými žemlemi.

2

Na části másla necháme dusit rozkrájenou cibuli a petrželovou nať, přidáme česnek utřený se solí, špetku nastrouhané citrónové kůry, vše přidáme k masu a řádně zamícháme.

3

Vejce na másle umícháme a taktéž přidáme k umletému masu. Dle potřeby přisolíme, řádně maso vypracujeme a vytvoříme 2 středně dlouhé šišky.

4

Šišky vložíme na dobře máslem vymaštěný pekáč a za mírného podlévání vodou a polévání šťávou pečeme zhruba 1 hodinu.

5

Zatím z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a smetanou, řádně rozmícháme, přilijeme šťávu z pečeně, přidáme nové koření, nasekané kapary, špetku citrónové kůry a necháme přejít varem. Poté ji přecedíme.

6

Jako přílohu podáváme noky, knedlíky a těstoviny.

Poznámka

Vepřové maso pokud možno libovější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept