Sladké brambory s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké brambory s mátou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52640 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 418,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Citronová šťáva, Máta, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké brambory s mátou postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutou mátu necháme okapat a nasekáme nahrubo. Oloupané a opláchnuté brambory nakrájíme na silnější plátky. Brambory vložíme na olej a z obou stran usmažíme dozlatova, poté je vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat. |
2 | V mezičase na másle chvilku dusíme mátu, přidáme citronovou šťávu. |
3 | Před podáváním brambory osolíme a opepříme a přelijeme je mátovým máslem. Brambory podáváme jako přílohu k masu. |