Recept

Letní zeleninový salát se syrovými žampiony a pažitkovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52643
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

125 g Anglická slanina
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
4 ks Rajčata
150 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Gruyére
75 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
2% Sacharidy 7 g
42% Tuky 31 g
28% Sodík 565 mg
27% Bílkoviny 15 g

Letní zeleninový salát se syrovými žampiony a pažitkovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném grilu předem opečeme 4-5 minut po každé straně plátky uzené slaniny. Když jsou křupavé, necháme je vychladnout a nasekáme je na malé kousky.

2

Hlávkový salát opereme, osušíme a rozdělíme na listy, které natrháme na větší kusy, žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žlutou papriku zbavenou stopky a semen na tenké proužky. Rajčata rozčtvrtíme a sýr gruyère nakrájíme na tenké hranolky. Dále nasekáme čerstvou pažitku a umeleme pepř.

3

Salátové listy rozložíme na mísu a pokryjeme je plátky hub a paprikou. Přidáme rajčata se sýrem, posypeme opečenou slaninou, osolíme a okořeníme pepřem.

4

Na dresink ušleháme olivový olej s vinným octem, dijonskou hořčicí a sekanou pažitkou. Hotovým dresinkem přelijeme salát a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept