Recept

Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52644

Ingredience

Na máslo
40 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Likér pomerančový
100 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
50 ml Pomerančová šťáva
Na těsto
90 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
40 g Hrozinky
2 polévková lžíce Mléko polotučné
240 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
15% Sacharidy 54 g
96% Tuky 72 g
3% Sodík 54 mg
13% Bílkoviny 7 g

Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem postup přípravy receptu:

1

V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout.

2

Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept