Salát z listového špenátu s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z listového špenátu s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52647 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
150 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 271,3mg |
Draslík | 924,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný červený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z listového špenátu s vejci postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř. |
2 | Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme. |
3 | Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami. |
4 | Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem. |