Panzanella s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panzanella s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52648 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
600 g | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 kávová lžička | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
20 ks | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kg | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 650,7mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Majoránka, Máta, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Pepř černý celý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panzanella s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. Na silnostěnné rozpálené pánvi pečeme asi 10-15 minut 4 malá, 1 lžící olivového oleje potřená rajčata. Když na povrchu zčernají, přidáme 3 lžíce olivového oleje, balsamicový i vinný ocet, nadrobno nasekaný oloupaný česnek, osolíme a okořeníme čerstvě umletým pepřem. Směs rozmícháme na kaši, odstavíme a dáme vychladnout. |
2 | Na kostky pokrájíme starší tmavý chléb a zbylá rajčata, nadrobno nasekáme mátové listy a čerstvý rozmarýn a podélně překrájíme a vypeckujeme černé olivy. Dále najemno nakrájíme oloupanou cibuli, oloupeme okurku, rozpůlíme ji, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostky. |
3 | Chlebové kostky, promíchané se 2 lžícemi olivového oleje a sekaným rozmarýnem, rozprostřeme na pekáč, který vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, při této teplotě za občasného míchání pečeme asi 5 minut. Když chlebové kostky zezlátnou, pekáč z trouby vyjmeme, směs přesypeme do větší mísy a necháme vychladnout. |
4 | K opečeným chlebovým kostkám v míse vložíme okurku s rajčaty, cibulí a olivami, dále přidáme čerstvé bazalkové a majoránkové lístky s nasekanou mátou a vše důkladně promícháme. Směs potom zalijeme dresinkem, opět dobře promícháme a necháme asi 10 minut odstát. |
5 | Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme. |