Recept

Kalábrijský bramborový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52650
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Brambory
3 ks Cibule
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 946kJ
9% Sacharidy 33 g
13% Tuky 9 g
15% Sodík 305 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kalábrijský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.

2

Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.

3

Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.

4

Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.

Poznámka

Tento salát je vhodný nejen jako samostatný pokrm (předkrm či salát), ale také se výborně hodí jako příloha k pečeným rybám nebo masovým minutkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept