Zdravý recept

Vařený hovězí jazyk sterilovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52653
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Hovězí jazyk
200 g Mrkev kořen
200 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
3% Sacharidy 11 g
138% Tuky 104 g
14% Sodík 273 mg
47% Bílkoviny 26 g

Vařený hovězí jazyk sterilovaný postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, po chvíli přidáme k masu a uvaříme doměkka. Po vyjmutí zchladíme ponořením do studené vody. Jazyk oloupeme a rozdělíme do sklenic. Vývar scedíme a horkým zalijeme maso.

2

Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept