Vařený hovězí jazyk sterilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený hovězí jazyk sterilovaný
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52653 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí jazyk |
200 g | Mrkev kořen |
200 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 709,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený hovězí jazyk sterilovaný postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, po chvíli přidáme k masu a uvaříme doměkka. Po vyjmutí zchladíme ponořením do studené vody. Jazyk oloupeme a rozdělíme do sklenic. Vývar scedíme a horkým zalijeme maso. |
2 | Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.