Recept

Salát z kuřecích prsou a hub shiitake

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52656

Ingredience

Na salát
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
300 g Kuřecí prsa
100 g Mungo klíčky
4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
250 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Čaj černý
50 g Čekanka
50 g Špenát listový čerstvý
Na zálivku
2 polévková lžíce Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 560kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 27 g
20% Sodík 391 mg
44% Bílkoviny 25 g

Salát z kuřecích prsou a hub shiitake postup přípravy receptu:

1

Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.

2

Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.

3

Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.

4

Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.

5

Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.

6

V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.

7

Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept