Salát z kuřecích prsou a hub shiitake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kuřecích prsou a hub shiitake
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52656 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
2 kávová lžička | Čaj černý |
50 g | Čekanka |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
300 g | Kuřecí prsa |
100 g | Mungo klíčky |
4 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
250 g | Shiitake houby |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Na zálivku | |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 64,1mg |
Draslík | 777,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Koriandr čerstvý, Omáčka Hoisin, Shiitake houby, Špenát listový čerstvý, Sůl, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Kuřecí prsa, Mungo klíčky, Ocet Sherry, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kuřecích prsou a hub shiitake postup přípravy receptu:
1 | Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet. |
2 | Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut. |
3 | Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky. |
4 | Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout. |
5 | Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky. |
6 | V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát. |
7 | Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme. |