Recept

Salát z krůtích prsou s polníčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52662
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Krůtí prsa
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
50 g Olivy černé
2 kávová lžička Provensálské koření
100 g Salát Polníček
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
Na zálivku
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 985kJ
12% Sacharidy 44 g
515% Tuky 386 g
28% Sodík 562 mg
70% Bílkoviny 39 g

Salát z krůtích prsou s polníčkem postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a osušíme krůtí prsa a vetřeme do nich sůl. Potom je necháme přes noc v chladnu odležet.

2

Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme provensálské koření. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá krůtí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z bylinek nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme krůtí prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.

3

Na pánev vlijeme olej a rozehřejeme ho. Krůtí prsa na něm opečeme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, odložíme stranou a necháme 10 minut odležet.

4

Salát polníček opláchneme a necháme okapat. Potom salát rozlámeme na jednotlivé listy. Šalotku oloupeme a posekáme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.

5

V misce si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme hořčici, bílý vinný ocet a olivový olej, opepříme a osolíme. Důkladně promícháme.

6

Zálivkou přelijeme směs mrkve a polníčku.

7

Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi salát. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept