Fenyklový salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52663 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 ks | Fenykl sladký - hlíza |
3 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Limetka |
2 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 719,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Jogurt bílý, Limetka, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Hlízy fenyklu opláchneme od nečistot a nakrájíme je na plátky. Na krájení můžeme použít škrabku, aby plátky byly co nejjemnější. Jablka oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pomeranče také nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V misce stranou si smícháme jogurt, cukr a kečup. Šťávu z limetky vymačkáme do misky se zálivkou a z limetky oloupeme kůru. Polovinu kůry nasekáme a přidáme do misky k jogurtu. Pořádně zamícháme, aby se úplně rozpustil cukr. |
3 | Nakonec zamícháme fenykl s ovocem a zalijeme zálivkou. Pořádně vše promícháme a ihned podáváme. |