Jednoduchý recept

Salát z těstovin s houbami s pinio-bazalkovým pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52664
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
250 g Těstoviny Orecchiette
2 l Voda pitná
Na pesto
1 polévková lžíce Balsamico ocet
100 g Bazalka
3 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 642kJ
18% Sacharidy 63 g
43% Tuky 32 g
153% Sodík 3 g
47% Bílkoviny 26 g

Salát z těstovin s houbami s pinio-bazalkovým pestem postup přípravy receptu:

1

Podle návodu na obalu uvaříme v osolené vodě těstoviny. Poté z nich scedíme vodu a část vody odložíme stranou. Necháme těstoviny okapat na sítu, poté je promyjeme studenou vodou.

2

Houby (například hřiby) očistíme a pokrájíme na tenké lupínky, cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky. Na pánev vlijeme olej, rozpálíme ho. Vložíme na něj cibuli i houby a podusíme je. Poté je odstavíme ze sporáku, necháme vychladnout a odležet.

3

Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupky. Oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme z nich semínka. Dužinu z rajčat poté rozkrájíme na kostičky. Na kostky krájíme také sýr Mozzarella.

4

Do hmoždíře vložíme piniové ořišky, lístky bazalky i česnek, který jsme předtím oloupali a nasekali nadrobno. Vše utlučeme a přidáváme sůl. Dále přidáme ještě kousky Parmezánu, postupně po kapkách také olej. Vytvoříme roztíratelnou pastu, nakonec přilijeme ocet a opět vše promísíme.

5

Do misky vložíme uvařené těstoviny, podušené houby, kousky rajčat a Mozzarelly, směs promícháme. Přidáme pesto, opět zamícháme. Pokud je salát příliš suchý, přilijeme trochu vody z těstovin. Osolíme, opepříme a necháme salát hodinu odležet. Nakonec ho posypeme nadrobno rozsekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept