Recept

Fritovaná vejce s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52668
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Estragon
2 polévková lžíce Hořčice
300 ml Kečup
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Okurky nakládané
1 l Olej rostlinný
20 g Pažitka
20 g Petržel - nať
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
14 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 999kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 245 mg
19% Bílkoviny 11 g

Fritovaná vejce s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do vody si dáme vařit 12 vajec. Ve velké misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, na stejně velké kostičky nakrájíme i okurku. Přidáme nasekaný estragon, pažitku a petrželku. Přidáme ještě hořčici, kečup a pořádně vše zamícháme.

2

Připravíme si tři talíře. V prvním smícháme mouku se solí, ve druhém rozšleháme vidličkou zbylá vejce a do třetího talíře nasypeme strouhanku. Vejce na tvrdo oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu.

3

Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a postupně smažíme vejce 2 až 3 minuty, dokud nechytnou zlatou barvu. Vejce podáváme studená spolu s připravenou bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept