Fritovaná vejce s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritovaná vejce s omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52668 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Estragon |
2 polévková lžíce | Hořčice |
300 ml | Kečup |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Okurky nakládané |
1 l | Olej rostlinný |
20 g | Pažitka |
20 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
14 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 286,2mg |
Draslík | 177,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fritovaná vejce s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do vody si dáme vařit 12 vajec. Ve velké misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, na stejně velké kostičky nakrájíme i okurku. Přidáme nasekaný estragon, pažitku a petrželku. Přidáme ještě hořčici, kečup a pořádně vše zamícháme. |
2 | Připravíme si tři talíře. V prvním smícháme mouku se solí, ve druhém rozšleháme vidličkou zbylá vejce a do třetího talíře nasypeme strouhanku. Vejce na tvrdo oloupeme a obalíme v klasickém trojobalu. |
3 | Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a postupně smažíme vejce 2 až 3 minuty, dokud nechytnou zlatou barvu. Vejce podáváme studená spolu s připravenou bylinkovou omáčkou. |