Salát z těstovin s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z těstovin s brokolicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52669 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
150 g | Rajčata Cherry |
2 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny Conchiglie |
3 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
3 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 363,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Sůl, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Rajčata Cherry, Těstoviny Conchiglie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z těstovin s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou. |
2 | Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky. Vložíme ji do hrnce a v osolené vodě ji uvaříme doměkka. Scedíme z ní vodu a zchladíme ji studenou vodou. |
3 | Cherry rajčata opláchneme a pokrájíme na čtvrtiny. Feferonku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. |
4 | Přichystáme si zálivku. V misce rozmačkáme gorgonzolu, přilijeme k ní smetanu, olej a ocet a promícháme. Osolíme a opepříme. |
5 | Promícháme těstoviny, čtvrtky rajčat, růžičky brokolice, nasekaný česnek a feferonku. Přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme alespoň hodinu odležet, pak podáváme. |