Teplý zeleninový salát se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý zeleninový salát se šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52673 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Hrách |
150 g | Hrachové lusky |
200 g | Hrášek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 ks | Pórek |
3 ks | Šalotka |
75 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
40 g | Sýr Parmezán |
1,5 l | Voda pitná |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hrachové lusky, Hrášek, Pepř černý celý, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Olej olivový, Pórek, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý zeleninový salát se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Z pórků odstraníme zelené části a kořínky. Bílé části nakrájíme na kolečka, z mladých hrachových lusků odkrojíme stopky a špičky a oloupané šalotky rozčtvrtíme a čtvrtky překrojíme napůl. Dále umeleme pepř, na tenké plátky nakrájíme oloupaný česnek a velké oloupané žampióny, na proužky nakrájíme plátky šunky a nahrubo nastrouháme sýr parmezán. |
2 | Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 2 minuty vařit zelený hrášek s pórkem, pak přidáme hrachové lusky, necháme přejít varem, slijeme a odložíme. |
3 | Ve větší pánvi na 2 lžících olivového oleje 1 minutu restujeme česnek se šalotkami, pak přidáme omyté a okapané mladé špenátové listy a za stálého míchání dále restujeme. Když špenát změkne, do pánve přidáme uvařenou zeleninu, zbytek oleje a šunku, osolíme, opepříme a promíchanou směs necháme 2-3 minuty prohřát. |
4 | Hotový salát rozdělíme na talíře, navrstvíme na něj houby a zakapeme citrónovou šťávou. |
5 | Salát servírujeme posypaný nahrubo nastrouhaným parmezánem. |