Jednoduchý recept

Šťáva z rajčat

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52676
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

4 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 164kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
7% Sodík 138 mg
3% Bílkoviny 1 g

Šťáva z rajčat postup přípravy receptu:

1

Dobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až do jejích rozvaření. Rozvařená rajčata propasírujeme a dáme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni směs přivedeme k varu a stáhneme z ohně.

2

Potom směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V naskládáme do hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Následovně vychladíme a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Rajskou šťávu před použitím můžeme ještě dochutit chilli kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept