Recept

Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52679
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibulka jarní
150 ml Jogurt bílý
400 g Kuřecí maso vařené
2 polévková lžíce Majonéza
2 kávová lžička Med včelí
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pomeranče
1 ks Salát římský
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
6% Sacharidy 23 g
21% Tuky 15 g
14% Sodík 275 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem postup přípravy receptu:

1

Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.

2

Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.

3

Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.

4

Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept