Jednoduchý recept

Poděbradské ragú

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5268

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Karotka
1 ks Kedlubna
1 ks Květák
375 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
19% Sodík 382 mg
55% Bílkoviny 31 g

Poděbradské ragú postup přípravy receptu:

1

V malém hrnečku v několika lžících vody vyvaříme bobkový list a nové koření.

2

Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Do kastrolu dáme maso spolu s očištěnou, ale nerozkrájenou zeleninou, zalijeme osolenou vodou a uvaříme do měkka.

3

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem, řádně rozmícháme a povaříme cca 10 minut. Do této omáčky poté přidáme maso i s vývarem a společně ještě povaříme.

4

Uvařenou zeleninu rozkrájíme na kostky (květák rozebereme na růžičky) a přidáme do omáčky, kterou poté ještě ochutíme citrónovou kůrou a dle chuti přisladíme.

5

Na samý závěr zamícháme do ragú nasekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept