Recept

Vařené filé s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52680
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bazalka
800 g Chřest zelený
6 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Filé rybí
300 g Hrášek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
300 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
9% Sacharidy 31 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 206 mg
115% Bílkoviny 65 g

Vařené filé s chřestem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno. Listy bazalky otrháme, opláchneme od nečistot a přidáme k cibuli. Chřestu odkrojíme dřevnaté stonky a oloupeme ho škrabkou. Filé nakrájíme na kousky, lehce ho osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu.

2

V hrnci přivedeme k varu vývar smíchaný s vínem a cca 10 minut v něm povaříme chřest. Mezitím si nakrájíme oloupaná rajčata na kostičky. K uvařenému chřestu přidáme filé a vaříme dalších pět minut. Poté přidáme do hrnce smetanu smíchanou s moukou, cibuli, hrášek, rajčata a bazalku. Vaříme ještě dvě minuty, dochutíme solí, pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept