Šéfkuchařův podzimní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šéfkuchařův podzimní salát
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52681 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Arašídy |
225 g | Brokolice |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
200 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Salát římský |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka krůtí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 920,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Jablka, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Okurka salátová, Pepř černý celý, Salát římský, Sůl, Šunka krůtí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Brokolice, Hořčice Dijonská, Hrozinky, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šéfkuchařův podzimní salát postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozebereme na růžičky, vypraný římský salát nakrájíme na širší proužky, na plátky nakrájíme oloupanou podélně rozpůlenou červenou cibuli, malou oloupanou okurku a jablka. Dva stonky řapíkatého celeru nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev na hranolky, umeleme pepř, nasekáme čerstvý koriandr a 100 ml vody spaříme hrozinky. |
2 | V hrnci uvedeme do varu 500 ml osolené vody, přidáme brokolici a vaříme ji 1-2 minuty. Když začne měknout, vodu slijeme a brokolici necháme 15 minut zchladnout |
3 | Mezitím připravíme dresink. V misce metličkou vyšleháme bílý jogurt s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, limetkovou šťávou, koriandrem, solí a pepřem. |
4 | Ve větší míse smícháme vařenou brokolici a salát s cibulí, okurkou, jablky, celerem a mrkví. Základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny součásti byly dresinkem dobře obaleny. |
5 | Do středu velké mísy naaranžujeme na tenké plátky nakrájenou šunku, kolem ní naklademe salát a vše posypeme hrozinkami a praženými arašídy. |