Recept

Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52683

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice dijonská
500 g Játra kuřecí
2 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
7 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
70 g Salát Polníček
70 g Salát kadeřavý
70 g Salát ledový
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
0,5 kávová lžička Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
3% Sacharidy 10 g
35% Tuky 26 g
5% Sodík 100 mg
40% Bílkoviny 22 g

Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry postup přípravy receptu:

1

Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.

2

Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.

4

Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.

5

Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept