Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52683 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice dijonská |
500 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
70 g | Salát kadeřavý |
70 g | Salát ledový |
70 g | Salát Polníček |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 443,3mg |
Draslík | 439,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Játra kuřecí, Med včelí, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Salát ledový, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Salát kadeřavý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme. |
2 | Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem. |
4 | Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila. |
5 | Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme. |