Jednoduchý recept

Kečup pro labužníky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52684

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
5 ks Cibule
200 g Cukr krupice
5 ks Jablka
10 g Nové koření celé
2,5 dl Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
6 kg Rajčata
0,5 kávová lžička Sorban draselný
3 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 572kJ
9% Sacharidy 32 g
1% Tuky 1 g
7% Sodík 135 mg
6% Bílkoviny 3 g

Kečup pro labužníky postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtky, které dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Dále dáme do hrnce nové koření, sladkou papriku, zázvor. Všechny suroviny vaříme do jejich rozvaření. Vaříme přibližně 45 minut. Potom propasírujeme přes cedník, odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme zpátky do hrnce.

2

Šťávu podle chutě dochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Následně za stálého míchání přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření přimícháme do směsi sorban, dochutíme chilli kořením. Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně.

3

Hotovým kečupem naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolů. Potom zase otočíme obráceně, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Kečup je ostrý. Vhodný je například ke grilovanému kuřecímu, ale také vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept