Recept

Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52686
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr třtinový
4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Hořčičné semínko
1000 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Melasa
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Salát ledový
100 g Salát Polníček
100 g Salát Rosso
6 ks Šalotka
300 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 482kJ
9% Sacharidy 34 g
14% Tuky 10 g
15% Sodík 297 mg
59% Bílkoviny 33 g

Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích prsou zbavených kůže nařežeme 8 plátků, vyprané saláty (ledový, Rosso, Polníček) osušíme a natrháme. Opereme a osušíme listy mladého špenátu zbaveného stopek, na plátky nasekáme středně velké šalotky, nadrobno nasekáme pažitku s česnekem a nameleme pepř. Salát se špenátovými listy vložíme do větší mísy.

2

Na marinádu metličkou ušleháme rozdrcené hořčičné semeno se balsamikovým octem, 3 lžícemi olivového oleje, dijonskou hořčicí, medem, melasou a hnědým třtinovým cukrem, přidáme horkou vodu s česnekem a směs šleháme, až je hladká a hustá. Z hotové marinády odebereme 4 lžíce, které odložíme.

3

Kuřecí plátky na mělké míse zalijeme zbývající marinádou a promícháme, aby plátky byly marinádou dobře obaleny. Maso v marinádě necháme v chladničce nejméně 4 hodiny rozležet.

4

Marinované maso vložíme v zapékací míse do trouby předehřáté na 210 °C a při této teplotě ho pečeme 20-25 minut, až je hotové. Upečené plátky nakrájíme na šikmé proužky, osolíme ho a uložíme do tepla.

5

Dále si připravíme dresink. Červený vinný ocet smícháme se 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, marinádou ze zapékací mísy, solí a pepřem, vše našleháme metličkou a asi polovinu promícháme se salátem a špenátovými listy. K salátové směsi přidáme pažitku se šalotkou a salátový základ znovu dobře promícháme.

6

Odloženou marinádu se zbytkem dresinku v malém rendlíku uvedeme do varu, asi 5 minut vaříme, hotovou omáčku potom stáhneme z plotny.

7

Na talíře rozdělíme salátový základ a na něj navršíme proužky kuřecího masa.

8

Servírujeme přelité převařenou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept