Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52686 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
1000 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Melasa |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Salát ledový |
100 g | Salát Polníček |
100 g | Salát Rosso |
6 ks | Šalotka |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cukr třtinový, Hořčičné semínko, Med včelí, Melasa, Ocet vinný červený, Pažitka, Pepř černý celý, Salát ledový, Salát Rosso, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý salát s kuřecími plátky v hořčici postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích prsou zbavených kůže nařežeme 8 plátků, vyprané saláty (ledový, Rosso, Polníček) osušíme a natrháme. Opereme a osušíme listy mladého špenátu zbaveného stopek, na plátky nasekáme středně velké šalotky, nadrobno nasekáme pažitku s česnekem a nameleme pepř. Salát se špenátovými listy vložíme do větší mísy. |
2 | Na marinádu metličkou ušleháme rozdrcené hořčičné semeno se balsamikovým octem, 3 lžícemi olivového oleje, dijonskou hořčicí, medem, melasou a hnědým třtinovým cukrem, přidáme horkou vodu s česnekem a směs šleháme, až je hladká a hustá. Z hotové marinády odebereme 4 lžíce, které odložíme. |
3 | Kuřecí plátky na mělké míse zalijeme zbývající marinádou a promícháme, aby plátky byly marinádou dobře obaleny. Maso v marinádě necháme v chladničce nejméně 4 hodiny rozležet. |
4 | Marinované maso vložíme v zapékací míse do trouby předehřáté na 210 °C a při této teplotě ho pečeme 20-25 minut, až je hotové. Upečené plátky nakrájíme na šikmé proužky, osolíme ho a uložíme do tepla. |
5 | Dále si připravíme dresink. Červený vinný ocet smícháme se 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, marinádou ze zapékací mísy, solí a pepřem, vše našleháme metličkou a asi polovinu promícháme se salátem a špenátovými listy. K salátové směsi přidáme pažitku se šalotkou a salátový základ znovu dobře promícháme. |
6 | Odloženou marinádu se zbytkem dresinku v malém rendlíku uvedeme do varu, asi 5 minut vaříme, hotovou omáčku potom stáhneme z plotny. |
7 | Na talíře rozdělíme salátový základ a na něj navršíme proužky kuřecího masa. |
8 | Servírujeme přelité převařenou omáčkou. |