Recept

Salát z kachních prsou na medu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52688

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Jablko granátové
500 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 kávová lžička Pepř černý celý
6 ks Rajčata
200 g Salát hlávkový
2 kávová lžička Sůl
3 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 569kJ
9% Sacharidy 33 g
41% Tuky 31 g
47% Sodík 933 mg
96% Bílkoviny 54 g

Salát z kachních prsou na medu postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa s kůží a bez kostí očistíme, umeleme pepř, na čtvrtky překrájíme menší rajčata, listy mladého hlávkového salátu opereme, odstředíme a překrájíme na poloviny.

2

Ve velkém kastrole rozpálíme ořechový olej. Jakmile se z oleje začne kouřit, vložíme do něho osolená a opepřená kachní prsa kůží dolů a při vysoké teplotě je smažíme. Když kůže zhnědne, kastrol stáhneme z ohně a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Při této teplotě pečeme stále dolů kůží 7-10 minut, až maso změkne. Potom maso odložíme do tepla, tuk slijeme a necháme stranou a do kastrolu dáme máslo a vrátíme ho na oheň. Když máslo začne pěnit, do kastrolu přidáme tymiánové lístky s medem, zahřejeme, stáhneme oheň a vložíme kachní maso kůží nahoru. Jednu minutu opékáme, pak maso vyjmeme a nakrájíme na proužky, šťávu přilijeme k vypečenému tuku.

3

Nakonec připravíme zálivku. Metličkou dobře vyšleháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem a kachním výpečkem.

4

Listy salátu rozdělíme na talíře, ozdobíme rajčaty, semínky a nakrájenou dužinou granátového jablka a navrch položíme proužky kachního masa.

5

Salát servírujeme přelitý zálivkou a posypaný bazalkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept