Salát z kachních prsou na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kachních prsou na medu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52688 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablko granátové |
500 g | Kachní prsa |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
6 ks | Rajčata |
200 g | Salát hlávkový |
2 kávová lžička | Sůl |
3 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 205,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Jablko granátové, Med včelí, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olej z vlašských ořechů, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kachních prsou na medu postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa s kůží a bez kostí očistíme, umeleme pepř, na čtvrtky překrájíme menší rajčata, listy mladého hlávkového salátu opereme, odstředíme a překrájíme na poloviny. |
2 | Ve velkém kastrole rozpálíme ořechový olej. Jakmile se z oleje začne kouřit, vložíme do něho osolená a opepřená kachní prsa kůží dolů a při vysoké teplotě je smažíme. Když kůže zhnědne, kastrol stáhneme z ohně a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Při této teplotě pečeme stále dolů kůží 7-10 minut, až maso změkne. Potom maso odložíme do tepla, tuk slijeme a necháme stranou a do kastrolu dáme máslo a vrátíme ho na oheň. Když máslo začne pěnit, do kastrolu přidáme tymiánové lístky s medem, zahřejeme, stáhneme oheň a vložíme kachní maso kůží nahoru. Jednu minutu opékáme, pak maso vyjmeme a nakrájíme na proužky, šťávu přilijeme k vypečenému tuku. |
3 | Nakonec připravíme zálivku. Metličkou dobře vyšleháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem a kachním výpečkem. |
4 | Listy salátu rozdělíme na talíře, ozdobíme rajčaty, semínky a nakrájenou dužinou granátového jablka a navrch položíme proužky kachního masa. |
5 | Salát servírujeme přelitý zálivkou a posypaný bazalkovými lístky. |