Recept

Zeleninový salát s grilovanými plátky kuřete

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52691

Ingredience

1 ks Avokádo
2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 kávová lžička Bazalka
500 g Chřest zelený
8 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
750 g Kuřecí prsa
2 ks Mango
2 kávová lžička Med včelí
1 kávová lžička Máta
3 polévková lžíce Ocet malinový
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 kávová lžička Pepř černý celý
250 g Pistácie
6 ks Rajčata
3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
150 g Špenát listový čerstvý
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
15% Sacharidy 55 g
42% Tuky 32 g
30% Sodík 593 mg
91% Bílkoviny 51 g

Zeleninový salát s grilovanými plátky kuřete postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. Najemno nasekáme česnek. Ve větší nádobě ručním šlehačem ušleháme olivový olej, med, balsamico a malinový ocet, sojovou omáčku a citronovou šťávu se zázvorem, česnekem, dijonskou hořčicí, chilli pastou Sambal Oelek, solí a mletým pepřem. Polovinu dresinku použijeme jako marinádu na maso.

2

Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na plátky, v míse je zalijeme dresinkem a necháme nejméně hodinu marinovat. Marinované plátky pak po obou stranách 2-3 minuty ogrilujeme, až změknou a zezlátnou. Ogrilované maso uložíme v teple.

3

Mezitím podélně rozkrojíme rajčata a nasekáme mátové a bazalkové lístky. Rajčata v pekáčku posypeme cukrem a nasekanými bylinkovými lístky, osolíme a okořeníme mletým pepřem, pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a při této teplotě pečeme asi 30 minut.

4

V kastrolu s 1,5 l vařící slané vody dokřehka uvaříme svazek zeleného chřestu, hotový prudce ochladíme ve studené vodě a nakrájíme ho na 2 cm kousky. Na kostky pokrájíme dužinu z manga a avokádovou dužinu, na tenké plátky malé žampiony a na kolečka jarní cibulku i s natí. Nahrubo nasekáme solené pražené pistácie a omyjeme a osušíme mladé špenátové listy.

5

Ve vetší míse smícháme špenát, cibulku a chřest s pečenými rajčaty a plátky žampionů, přidáme zbylý dresink a důkladně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, posypeme mangovými a avokádovými kostkami a navrch položíme grilované kuřecí plátky.

6

Hotový salát servírujeme posypaný sekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept