Zeleninový salát s grilovanými plátky kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s grilovanými plátky kuřete
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52691 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
750 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Mango |
1 kávová lžička | Máta |
2 kávová lžička | Med včelí |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
250 g | Pistácie |
6 ks | Rajčata |
150 g | Špenát listový čerstvý |
3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
8 ks | Žampiony čerstvé |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,5mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Mango, Máta, Med včelí, Pepř černý celý, Pistácie, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Ocet malinový, Olej olivový, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s grilovanými plátky kuřete postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. Najemno nasekáme česnek. Ve větší nádobě ručním šlehačem ušleháme olivový olej, med, balsamico a malinový ocet, sojovou omáčku a citronovou šťávu se zázvorem, česnekem, dijonskou hořčicí, chilli pastou Sambal Oelek, solí a mletým pepřem. Polovinu dresinku použijeme jako marinádu na maso. |
2 | Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na plátky, v míse je zalijeme dresinkem a necháme nejméně hodinu marinovat. Marinované plátky pak po obou stranách 2-3 minuty ogrilujeme, až změknou a zezlátnou. Ogrilované maso uložíme v teple. |
3 | Mezitím podélně rozkrojíme rajčata a nasekáme mátové a bazalkové lístky. Rajčata v pekáčku posypeme cukrem a nasekanými bylinkovými lístky, osolíme a okořeníme mletým pepřem, pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a při této teplotě pečeme asi 30 minut. |
4 | V kastrolu s 1,5 l vařící slané vody dokřehka uvaříme svazek zeleného chřestu, hotový prudce ochladíme ve studené vodě a nakrájíme ho na 2 cm kousky. Na kostky pokrájíme dužinu z manga a avokádovou dužinu, na tenké plátky malé žampiony a na kolečka jarní cibulku i s natí. Nahrubo nasekáme solené pražené pistácie a omyjeme a osušíme mladé špenátové listy. |
5 | Ve vetší míse smícháme špenát, cibulku a chřest s pečenými rajčaty a plátky žampionů, přidáme zbylý dresink a důkladně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, posypeme mangovými a avokádovými kostkami a navrch položíme grilované kuřecí plátky. |
6 | Hotový salát servírujeme posypaný sekanými pistáciemi. |