Smažený tuňák s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený tuňák s parmezánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52692 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
70 ml | Olej olivový |
40 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
300 g | Roketa |
100 g | Sýr Parmezán |
600 g | Tuňák obecný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 135,3mg |
Draslík | 737,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Olej rostlinný, Paprika červená, Sýr Parmezán, Tuňák obecný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený tuňák s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Filé z tuňáka zbavíme kůže a nakrájíme na 8 proužků. Z papriky vykrojíme semena a papriku nakrájíme na proužky, roketu opláchneme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme. |
2 | Papriku spolu s octem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou omáčku. Porce tuňáka namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v parmezánu. Filé smažíme na rozpáleném rostlinném oleji z obou stran. |
3 | Filé podáváme s roketou a zvlášť servírujeme paprikovou omáčku. |