Karbanátky s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky s nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52693 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
150 g | Hovězí maso mleté |
40 ml | Olej rostlinný |
30 g | Ovesné vločky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Provensálské koření |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 383,3mg |
Draslík | 902,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 740,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky s nivou postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí maso v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a ovesnými vločkami. Hmotu osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Dobře promícháme, vytvarujeme karbanátek, uděláme v něm dvě prohlubně, karbanátek obalíme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran. |
2 | Když začne karbanátek zlátnout, přeložíme ho na plech vyložený papírem, do důlků nadrobíme nivu a pod rozehřátým grilem necháme sýr rozpustit. Karbanátek hned podáváme. |
Poznámka
1