Salát s krevetami a růžovým grapefruitem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s krevetami a růžovým grapefruitem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52696 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Estragon |
2 ks | Grapefruity |
2 polévková lžíce | Kečup |
450 g | Krevety tygří - loupané |
6 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 ks | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 119,8mg |
Draslík | 801,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 129,3mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Grapefruity, Majonéza, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Salát římský, Sůl, Tabasco, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krevety tygří - loupané, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s krevetami a růžovým grapefruitem postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme lžičku grapefruitové kůry, grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků ostrým nožem oloupeme blanitý obal a dužinu odložíme. Opraný římský salát natrháme na kousky, nasekáme estragon, ukrojíme 4 plátky z citronu a umeleme pepř. |
2 | Na dresink v misce smícháme majonézu s kečupem a zakysanou smetanou, přidáme bílý vinný ocet, pár kapek tabasca, worcesterskou omáčku, nastrouhanou grapefruitovou kůru a nasekaný estragon. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Servírovací misky vyložíme natrhaným salátem, oloupeme, omyjeme a osušíme vařené krevety, smícháme je s grapefruitovou dužinou a směs rozdělíme na jednotlivé misky, povrch zalijeme dresinkem. |
4 | Koktejl servírujeme poprášený paprikou a ozdobený kolečkem citronu. |