Recept

Salát s krevetami a růžovým grapefruitem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52696
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 ks Citrony
2 kávová lžička Estragon
2 ks Grapefruity
2 polévková lžíce Kečup
450 g Krevety tygří - loupané
6 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Salát římský
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
12% Sacharidy 45 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 439 mg
54% Bílkoviny 31 g

Salát s krevetami a růžovým grapefruitem postup přípravy receptu:

1

Nastrouháme lžičku grapefruitové kůry, grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků ostrým nožem oloupeme blanitý obal a dužinu odložíme. Opraný římský salát natrháme na kousky, nasekáme estragon, ukrojíme 4 plátky z citronu a umeleme pepř.

2

Na dresink v misce smícháme majonézu s kečupem a zakysanou smetanou, přidáme bílý vinný ocet, pár kapek tabasca, worcesterskou omáčku, nastrouhanou grapefruitovou kůru a nasekaný estragon. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Servírovací misky vyložíme natrhaným salátem, oloupeme, omyjeme a osušíme vařené krevety, smícháme je s grapefruitovou dužinou a směs rozdělíme na jednotlivé misky, povrch zalijeme dresinkem.

4

Koktejl servírujeme poprášený paprikou a ozdobený kolečkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept